— Δράση ομάδας miniSpot του ΠΔΜ, 5-9 Δεκεμβρίου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας, 3 Δεκεμβρίου, η ομάδα του miniSpot του πανεπιστημίου μας με δική της πρωτοβουλία αποφάσισε να πραγματοποιήσει μικρές διαδραστικές δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια της ερχόμενης βδομάδας, 5-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, στον χώρο του πανεπιστημίου. Σκοπός είναι η αλληλεπίδραση, η παροχή προβληματισμών και ερεθισμάτων μεταξύ των φοιτητών, καθώς και να δοθεί μια ευκαιρία στους φοιτητές να κάνουν πράγματα από την σκοπιά ατόμων με διάφορες αναπηρίες.

Πιο συγκεκριμένα :

Δευτέρα απόγευμα στην αίθουσα Μ3 για 2-3 ώρες, θα πραγματοποιηθεί δράση που περιλαμβάνει την προβολή ταινίας… με ένα twist. Οι θεατές θα μοιραστούν σε δύο ομάδες. Η μια θα παρακολουθήσει χωρίς την αίσθηση της όρασης και η άλλη δίχως αυτήν της ακοής. Έπειτα θα δοθεί η ευκαιρία στις δύο ομάδες για συζήτηση, περιγραφή του βιώματος τους και ανταλλαγή συναισθημάτων.

Τρίτη από τις 11 έως την 1 το μεσημέρι στον χώρο της σχολής θα διεξαχθεί η δράση με τίτλο “παιχνίδια σταυρόλεξου αποκωδικοποιώντας λέξεις από την νοηματική και την γραφή Braille”. Όπως εύκολα προκύπτει από τον τίτλο πρόκειται για μια δράση που συμπεριλαμβάνει την νοηματική, καθώς και την γραφή Braille με έναν παρά αυτά διασκεδαστικό τρόπο. Εάν δεν μας πιστεύετε ελάτε να δείτε!

Τετάρτη από τις 11 έως τις 2, και με την ελπίδα ότι οι καιρικές συνθήκες θα το επιτρέψουν, στην αυλή της σχολής μας θα λάβει μέρος μια προσομοίωση μπάσκετ με χρήση αμαξιδίων. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία, υποβοηθούμενοι, να βιώσουν το δημοφιλές αγώνισμα  από την οπτική ενός ατόμου με κινητικά ελλείματα.

Πέμπτη από τις 11 έως την 1 στην αυλή της σχολής, ξανά εάν έχει καλό καιρό εναλλακτικά θα βοηθούσε η αίθουσα μ3, θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο “ παιχνίδια εκμάθησης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναπηρία”. Ως φοιτητές εργοθεραπείας ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε για αυτήν είναι.. το παιχνίδι.

Παρασκευή από την 1 έως τις 3 το μεσημέρι ξανά στον χώρο της σχολής θα διεξαχθεί η δράση με τίτλο “περπατώντας στο σκοτάδι”. Οι περισσότεροι από εμάς περπατάμε πλέον αυτόματα. Τι θα συμβεί όμως αν επιχειρήσουμε να περπατήσουμε στο “σκοτάδι”;