— Ορκωμοσία Μαΐου 2024, Τμήματος Εργοθεραπείας

Ανακοίνωση Ορκωμοσίας του Τμήματος Εργοθεραπείας

της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Σας ενημερώνουμε ότι η  τελετή Ορκωμοσίας Μαΐου 2024, των αποφοίτων του Τμήματος Εργοθεραπείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.

Καλούνται οι φοιτητές/τριες του Τμήματος που έχουν ήδη ολοκληρώσει  τις υποχρεώσεις τους και έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες με τις Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (δεν οφείλουν βιβλία στην Βιβλιοθήκη, δανεισμένα ή από τον ΕΥΔΟΞΟ, δεν έχουν εκκρεμότητες στέγασης εφόσον έγινε χρήση) και επιθυμούν να λάβουν μέρος στην τελετή ορκωμοσίας  την παραπάνω ημερομηνία, να προσκομίσουν ή να στείλουν με  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  στην Γραμματεία του Τμήματος  έως την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση Ορκωμοσίας (συμπληρωμένη με μικρά γράμματα)  (Επισυνάπτεται)
 2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
 3. Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (πάσο) ή σε περίπτωση απώλειας, την δήλωσης απώλειας από την Αστυνομία. Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα θα κατατεθεί κατά την ημέρα της Ορκωμοσίας αν δεν έχει ήδη επιστραφεί στη Γραμματεία.
 4. Υπεύθυνη Δήλωση Ορκωμοσίας (Επισυνάπτεται)
 5. Το παράβολο κατάθεσης των 20€ για τον «Πάπυρο» (αφορά μόνο όσους φοιτητές επιθυμούν την παραλαβή του πτυχίου σε «Πάπυρο». Η έκδοση «Παπύρου» δεν είναι υποχρεωτική).

Η αίτηση Ορκωμοσίας και η υπεύθυνη δήλωση, θα πρέπει να φέρουν εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή μέσω της πλατφόρμας gov.gr στη διεύθυνση:  https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou  ή φυσική υπογραφή με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομία. Στην 2η περίπτωση τα πρωτότυπα έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν κατά την ημέρα της Ορκωμοσίας μαζί με την Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (πάσο).

Όσοι επιθυμούν την έκδοση και παραλαβή Παπύρου, θα πρέπει να καταθέσουν στην Εθνική Τράπεζα το χρηματικό ποσό των 20€ στον Λογαριασμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας:

IBAN: GR7401103770000037754073973

Αιτιολογία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ – 80677 – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΠΑΠΥΡΟΥ

Δικαιούχος λογαριασμού: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.     

Η προσέλευση στο χώρο της τελετής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, καθώς είναι απαραίτητη η δήλωση της παρουσίας με την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο κλπ) για την υπογραφή των σχετικών με την ορκωμοσία εγγράφων.

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 7/Σ172/21-10-2022 απόφαση Συγκλήτου οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να εγγράφονται στην πλατφόρμα Αποφοίτων (https://alumni.uowm.gr/) πριν την ορκωμοσία τους προκειμένου να γίνεται η συλλογή και η επικαιροποίηση των δεδομένων των Αποφοίτων.

Με τη συμμετοχή του/της αποφοίτου στο Alumni δίνονται οι παρακάτω δυνατότητες:

 • Δημιουργία προφίλ αποφοίτου (όνομα, επώνυμο, email κτλ.)
 • Καταγραφή της ακαδημαϊκής εμπειρίας του
 • Καταγραφή της επαγγελματικής εμπειρίας του
 • Καταγραφή προσωπικών δεξιοτήτων, κοινωνικών δικτύων (π.χ. Facebook, Instagram) και λοιπών πληροφοριών
 • Υποβολή επιχειρηματικών ιδεών προς το ΠΔΜ για εύρεση επενδυτών
 • Αναζήτηση αποφοίτων ανά γεωγραφική περιοχή
 • Αναζήτηση αποφοίτων με κριτήρια (έτος αποφοίτησης, τμήμα, είδος πτυχίου)
 • Δημιουργία δικτύωσης με άλλους αποφοίτους του ίδιου ή και διαφορετικού Προγράμματος Σπουδών του ΠΔΜ
 • Άλλες δυνατότητες που θα προστεθούν στο μέλλον

Από τα παραπάνω, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση μόνο των προσωπικών στοιχείων του αποφοίτου, δηλαδή όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, τμήμα, πτυχίο, έτος εισαγωγής και έτος αποφοίτησης.

Τέλος, στην πλατφόρμα alumni οι απόφοιτοι καλούνται να συμπληρώσουν κι ένα ερωτηματολόγιο (βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://career.uowm.gr του Γραφείου Διασύνδεσης: «ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ» Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο αποφοίτων»), από το οποίο ευελπιστούμε να προκύψουν μελέτες αποφοίτων χρήσιμες για την πορεία του Τμήματος και την Πιστοποίησή του.

Σημείωση: Οι απόφοιτοι καλούνται να εγγράφονται με το προσωπικό τους email και όχι με το ακαδημαϊκό, καθώς το δεύτερο παύει να ισχύει μετά το πέρας των σπουδών.

ΑΙΤΗΣΗ-ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ-ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-Ορκωμοσίας-Εργοθεραπείας